In de eerste massasprints wilde het maar niet lukken voor Dylan Groenewegen, maar de Nederlander van LottoNL-Jumbo wist gisteren in Chartres overtuigend naar zijn tweede Tourzege te sprinten. Met het vingertje voor de mond legde hij iedereen het zwijgen op. Zo ook Lance Armstrong, die zich in zijn dagelijkse podcast The Move aangesproken voelt door het zegegebaar van Groenewegen. “Ok, ik zal mijn mond houden”, bijt hij in het stof.


Met zijn overtuigende sprint bewees de Amsterdammer het ongelijk van de Amerikaan. “Eerder in de week kregen we de vraag of Groenewegen een kans maakt op winst in een van de massasprints”, aldus Armstrong. “Toen zei ik dat hij kansloos was. Ik denk dan ook dat het vingertje voor mij bedoeld was. Maar akkoord, ik zal mijn mond houden. Zijn sprint was zo dominant en krachtig”, strooit de Texaan met lof.

Armstrong schrijft Cavendish af: “Zijn tijd is geweest”
In zijn podcast ging Armstrong ook nog in op de moeilijke Tour van Mark Cavendish. De Britse spurtbom van Dimension Data kwam er in de voorbije massasprints niet aan te pas. In Chartres wist de dertigvoudig ritwinnaar pas zijn eerste top 10-notering te versieren. “Ik denk dat zijn tijd voorbij is”, stelt de Amerikaan stellig.

“Ik zie dat hij niet meer de mentaliteit heeft om zich in het sprintgeweld te storten. In de spurt naar Chartres zat hij in de perfecte positie, maar toen Sagan voorbij kwam zag je hem terugdeinzen. En dat terwijl ze elkaar niet eens raakten. Er was op dat moment geen reden om te twijfelen. Vroeger overkwam Cavendish dit nooit, toen ging hij door muren. Tegenwoordig oogt hij angstig in de spurt.”