Een opmerkelijk verhaal tijdens de achtste etappe in de Giro d’Italia, die uiteindelijk gewonnen werd door Richard Carapaz. De rit leende zich voor vluchters en Tim Wellens wilde graag meezitten. Hij miste de boot en probeerde er met ploeggenoot Adam Hansen naartoe te rijden. Die poging bezorgden velen in het peloton een brede lach op het gezicht.

Tegenover Cycling Weekly legt Hansen de situatie uit. “Het gat tussen het peloton en de kopgroep was te groot om alleen te dichten, dus vroeg Tim aan mij hoe ik me voelde”, vertelt de renner van Lotto Fix ALL. Manuel Senni (Bardiani-CSF) zwom nog in z’n eentje tussen het pak en de voorste vluchters in. De Australiër en zijn Belgische kopman voegden zich snel bij hem. “We hadden een mooi gat op het peloton, maar we hoorden via de koersradio dat we geen seconde dichterbij de kopgroep waren gekomen. Toen wisten we dat we de oversteek niet meer zouden maken.” Mitchelton-Scott maakte ondertussen tempo om de twee terug te pakken.

‘Niet iedereen kon ermee lachen’
Hansen besloot het toen over een andere boeg te gooien. “We hadden een groot gat en dachten: ‘laten we ons verstoppen en kijken wat er gebeurt.’ We namen een scherpe bocht naar links en reden een parkeerplaats voor caravans op en verstopten ons om de hoek. Toen het peloton passeerde, sprongen we weer op de fiets en keerden we terug in de groep. Iedereen moest lachen. Ik zei toen: ‘Tim, laten we naar voren rijden en kijken wat ze doen als ze ons zien’. Mitchelton-Scott onderhield nog altijd een strak tempo. Ze keken naar voren, naar ons, naar voren en weer naar ons. Toen vroegen ze: ‘Waar komen jullie nu ineens vandaan?!’”. Mitchelton-Scott-renner Svein Tuft kon de grap van zijn collega’s niet waarderen, omdat de ploeg kostbare energie verspilde met het oog op de roze trui van Simon Yates.