Lars Boom heeft excuses aangeboden voor zijn “verkeerde reactie” in de Tour of Norway. De Nederlander van LottoNL-Jumbo werd gisteren door de wedstrijdjury uit de Noorse wedstrijd gezet vanwege een klap die hij uitdeelde aan Preben Van Hecke.

“Ik wil sorry zeggen tegen alle wielerfans, de wedstrijdorganisatie van de Tour of Norway en tegen alle andere wielrenners voor mijn verkeerde reactie”, schrijft de 32-jarige Boom op Twitter.

Tijdens de rit zou er net voor Boom onnodig hard geremd zijn door de Belg, waarna onze landgenoot bijna ten val kwam. De voormalig Nederlands kampioen ging vervolgens verhaal halen bij de coureur van Sport Vlaanderen-Baloise. De jury besloot hem daarna te diskwalificeren.

Update 09:16u: ‘Raar dat alleen ik uit koers word gezet’
In een reactie aan De Telegraaf zegt Boom het oneens te zijn met het besluit van de wedstrijdjury. “
Wat ik daar doe, kan niet. Maar wat hij doet (opzettelijk hard remmen, red.) ook niet. Hij krijgt alleen een boete van 200 Zwitserse frank, terwijl ik uit koers word gezet. Dat vind ik raar.”